Äldre nyheter

IngelaVocalis söker 2 tenorer och 2 sopraner! (Sopran 1)

2022-02-16

Vi väntar på dig som vill engagera dig i en kör med framåtanda och visioner. En önskan är att du har sjungit i kör tidigare och känner dig ”bekväm” med notläsning.
Vår kör har spännande projekt framför oss nu i vår.

I april månad, då händer det saker:

  • Konsert  23/4 m jazzpianisten Anders Widmarks trio med musik från hans härliga skiva , ”Genom varje andetag”.
  • På valborgsmässoafton är det så äntligen dags för de efterlängtade vårsångerna igen. Vi sjunger sedvanligt på olika platser i Västerås city. 

Tycker du att beskrivningen är lockande och stämmer in på dig?!
Då är du välkommen att höra av dig till:

Ingela Johnsdotter Omnell, dirigent.
Tel 0703 262664
plinglan@omnell.se

Hoppas vi hörs!

Sångarhälsningar 
IngelaVocalis/ Ingela.

Jubileumskonsert den 20:e November

2021-11-27

Äntligen fick då kören tillfälle att hålla den jubileumskonsert som var tänkt för våren 2020 men som Corona satt stopp för. Den 20:e november 2021 gav vi två konserter i Västerås slotts Rikssal. I denna sal, med anor tillbaka till bl a Gustav Vasa och hans reformationsår 1527, samlades kören och en fullsatt publik för att fira Ingela Johnsdotter Omnells 30-åriga ledarskap för kören. Till vår hjälp för att guida publiken genom dessa trettio år hade vi Lisa Tilling. Känd radioröst som arbetat tillsammans med Ingela i början av denna duos musikkarriärer. Det blev ett program med en bred spännvidd från Taube, musikaler, Petersson Berger till Laleh. Inte minst några av Ingelas egna kompositioner och arrangemang samt smeksamt och improviserat pianospel. Lisa fick också med Ingela på en lättsam musikalisk dialog om deras gemensamma äventyr på 80-talet.
Med hälsningar från andra körledare och publikens applåder avslutades konserterna.
Vi hoppas få återse denna publik vid kommande konserter. Håll utkik på denna sida om vad som kommer framöver.

Körsång med IngelaVocalis i Augusti?

2021-07-31

IngelaVocalis ,fd ABB kören, söker dig (främst TENORER och BASAR ) som vill utveckla din sång och aktivt förmedla musiken till vår publik. Önskvärt om du har körvana sedan tidigare och känner dig bekväm med notläsning. Välkommen att höra av dig till körens dirigent, Ingela Johnsdotter Omnell, så pratar vi vidare!

IngelaVocalis i Vestmanlands Läns Tidning, VLT

2021-04-30 I samband med våra uteblivna Valborgskonserter var IngelaVocalis med i ett stort reportage i VLT den 30 april. Artikeln innehåller en intervju av vår dirigent Ingela samt ordförande Philippa Nordmrak samt foton från förr. Direktlänk till artikeln

Vi söker nya sångare

2021-04-29 Kören söker nya medlemmar, främst basar och tenorer. Är du nyfiken på kören och hur det kan vara att sjunga med i den? Kontakta då vår dirigent Ingela Johnsdotter Omnell, plinglan@omnell.se eller mig Philippa Nordmark, ordforande@ingelavocalis.se

All körverksamhet under hösten inställd p.g.a. den pågående pandemin

2020-10-10 Tyvärr har vi blivit tvungna att ställa in resten av körverksamheten under hösten p.g.a. den pågående pandemin. Vi hoppas på att läget har ordnat upp sig till våren så att vi kan få sjunga ut igen. Väl mött nästa år!

Ny hemsida!

2020-08-18 Nu lanseras den nya hemsidan för IngelaVocalis. Den är modern med ett pekvänligt och snyggt utseende på mobil, surfplatta eller dator

ABB-Kören byter namn till IngelaVocalis !

2020-08-18 Efter 30 år som ABB-kören så sjunger vi vidare i ett nytt namn: IngelaVocalis ! Dirigenten är densamma.